FENNTARTHATÓSÁG

Tartsd tisztán, tartsd zölden


Mindannyian tudunk tenni annak érdekében, hogy csökkentsük a környezetünkre gyakorolt negatív hatásunkat. Van számodra néhány tippünk, hogyan hozz ökobarát és fenntartható döntéseket a mindennapokban, mellyel zölden és tisztán tartod a világot.

Amikor a bolygónk egyensúlyban van, akkor bőségesen rendelkezésünkre áll minden, ami a fenntartásunkhoz szükséges. Csak egy Föld van, mindannyian itt élünk, ezért is kell megőriznünk ezt az értékes ökoszisztémát. Mit jelent mindez a mindennapokban? Nézzük meg, milyen módon csökkenthetjük a negatív környezeti hatásainkat, segítve a Földet, hogy egy jobb hellyé váljon. Minden apró tett számít- vond be a barátaidat és a családodat is, egy még fenttarthatóbb élet kialakításába!

 

Az vagy, amit megeszel

Egyesek minden héten egy nap erejéig felhagynak a húsevéssel az egészségük érdekében, vagy azért, hogy óvják a bolygót.

Egy tisztán növényi alapú diéta jó hatással van bolygónkra, mivel így minden megnövekedett erőforrást és energiát az állatok etetését és szállítását meg lehet spórolni.

Ha elmélyednénk a finom vegán ételek világában és heti hét napot hús és állati származékok fogyasztása nélkül töltenénk, akkor nagy mértéken tudnánk csökkenteni a környezetre gyakorolt negatív hatásunkat is.

Habár kedveljük az olasz pizzaszószokat, rizottókat, salátákat, ragukat vagy leveseket, ezeken túl ne feledkezzünk meg a színes zöldségekről sem. Számos vegán gasztro weboldalon lehet étvágygerjesztő receptekből inspirálódni.

Otthon is van lehetőség saját termesztésű bio gyóynövényeket nevelni, akár ládákban az ablakpárkányon- még egy mód arra, hogy az ételeid minden buona-forchetta (nagyétkű) családtagodat elbűvöljenek!

 

Ökobarát és bőrkímélő

Az általunk használt kozmetikumok legtöbbjét közvetlenül tisztálkodásra használjuk, vagy a nap végeztével lemossuk az arcunkról és a testünkről. Akárhogy is, az általunk használt formulákat minden nap lemossuk, így azok a vízhálózatunkba kerülnek. Ez a víz később megszűrve és kezelve visszakerülhet a háztartásunkba. Így értelmet nyer, hogy ökobarát termékeket használjunk, amik harmonizálnak a környezettel.

A növényi alapú, bio, vegán és ökológiailag hitelesített szépségápolási termékek garantálhatják a fenntartható lehetőségeket, és lévén, hogy természetesek a bőröddel is kíméletesebbek! Például a N.A.E. szépségápolási termékei az ECOCERT Greenlife által Ecocert Cosmos Organic tanúsítvánnyal rendelkeznek és minimum 97%-ban természetes összetevőket tartalmaznak. Ha ez nem lenne elég, az illatuk is bámulatos- mintha a természet ajándéka lenne!

A termékek csomagolása során is hangsúlyt fektettünk a fenntarthatóságra. Az egyszer használatos műanyagok elhagyásával, a környezetbarát csomagolás elterjedésén dolgozunk. A N.A.E. termékek növényi alapú tubusokban, flakonokban érhetők el, vagy FSC által igazolt papírcsomagolásban.

 

Bolygóbarát akcióterv

Amellett, hogy milyen jellegű ételeket eszünk és milyen típusú termékeket választunk, beleértve a csomagolást, hogyan tudnánk változtatni az életvitelünkön ahhoz, hogy óvjuk otthonunkat, a Földet?

 

1.       Újrahasznosítás - Tartsuk meg a befőttesüvegeket, hogy olívát tudjunk marinálni, vagy más házi készítésű élelmiszert. Frissítsük fel régi ruhatárunkat úgy, hogy például egy régi farmerünkből rövidnadrágot csinálunk.

 

2.       Csökkentés - Zárd el a csapot, amíg fogat mosol, vagy zuhanyzol, amíg nem öblítesz. Kapcsold le a világítást és egyéb készülékeket, amíg nem használod.

 

3.       Újrahasznosítás - Gyűjts esővizet és ezzel locsold az otthon termesztett olasz fűszernövényeidet.

 

4.        Védd a Földet az általad meghozott döntésekkel- Használj mosható vászonszatyrokat a műanyag zacskó helyett. Válassz anyag szalvétát és tisztító rongyokat a papírtörlők helyett. Minden vásárlásod változást hoz!

Történetek, amiket szeretne