BELLEZZA

Növényi erő: három szuper növény, amit a bőröd imádni fog

 
Tápláld a bőröd, hajad és tested a növények erejével és a N.A.E. növényi alapú összetevőivel.

Éppúgy mint azok a tradicionális főzéshez is használt összetevők, mint a kakukkfű, olívaolaj, melyek képesek csodát tenni bőrünkkel.

A természet ajándékai a Mediterrán nap alatt nőnek, ezért sugároznak az itáliai nők klasszikus, örökös szépséget.

A N.A.E. összetevői legalább 97%-ban természetes, és az összes N.A.E. termék ECOCERT COSMOS Organic tanúsítvánnyal rendelkezik. Valószínűleg már láttad a termékeket alkotó növényeket a konyhádban. Most pedig tudd meg, hogy a N.A.E. miért pártfogolja a bio összetevők használatát.

1. Kakukkfű és Rozmaring

Kakukkfű és Rozmaring

A kakukkfű és a rozmaring nem csak a kedvenc olasz ételeidben találhatók meg. Mindkét növénynek hosszú története van a természetes gyógyításban és a kozmetikumok világában. Az Ókori Rómában ezeket a növényeket például az emésztőrendszer serkentésére használták.

Az illatos kakukkfű tisztító és szagsemlegesítő tulajdonságairól is ismert. A rómaiak tudták ezt, ezért gyakran használták a szobák illatosítására. A kakukkfű a bátorságot is szimbolizálja. A középkorban a nők a lovagoknak ajándékot adtak, melyben kakukkfüvet helyeztek el, hogy bátorságot adjon nekik.

A Freschezza tartalmaz kakukkfüvet és rozmaringot, melyek friss élénk illatukról is ismertek. A frissítő tusfürdő erővel tölti fel bőröd, miközben lágyan tisztít. A zuhany alól kiszállva olyan illatot áraszt, mint ha most tettél volna egy sétát Itália organikus füvészkertjeiben.

A kozmetikában a kakukkfű faggyútermelés szabályozására használatos. Azonban gazdag nélkülözhetetlen olajokban is, melyek megvédik a bőrt a kiszáradástól. Így a kakukkfű tökéletes összetevő az olajosabb bőr ápolására.
A rozmaring szintén ismert bőrtisztító hatásáról. Ez a fű a rómaiak számára szent, hiszen képes életrekelteni a fakó bőrt.

A rómaiak tonikot készítettek a rozmaringból, mely az emésztés segítésére szolgálhatott.

Szuper DIY itáliai hajtippek:
rozmaring és olívaolaj hajmaszk

1.      Keverj össze ½ pohár szárított rozmaringot és ½ pohár olasz olíva olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten 5 percig. Ne hagyd felforrni.

2.      Kapcsold le és hagyd 20 percig pihenni, így a rozmaring áthatja az olajat.

3.      Szűrd le a rozmaringot a keverékből és vidd fel száraz hajra az olajat. Tekerd be a hajad egy fürdősapkába és hagyd 20 percig hatni.

4.      Végül mosd meg a hajad samponnal, hagyd megszáradni és élvezd a selymesen puha hajad!

Kapcsolódó termékek: Freschezza

Frissítő tusfürdő, szilárd tusfürdő és dezodor.

2. Rózsa

Friss rózsaszín és fehér rózsák az itáliai kertekben

A rózsák nem csak a szépségük és illatuk miatt értékesek. A rózsák évszázadokig nem csak az otthonokat díszítették, hanem gazdagították a verseket a szerelemről és romantikáról szóló szimbólumukkal. A hagyományos gyógyászatban használták az emésztés stimulálására, relaxáló, fáradtság elleni hatása miatt is.

A N.A.E. bio damaszkuszi rózsavizet tartalmaz Purezza arctisztító termékeimben. A rózsavíz nyugtatja az irritált bőrt, gyógyítja a hegeket, a napégést, javítja a hangulatot és elmulasztja a fejfájást. A rózsavíz sokkal lágyabb, mint a koncentrált olajok, de néhány fajta rózsavíz természetesen tartalmaz rózsaolajat.  

A N.A.E. lágy formulái a rózsa finom illatával puhává és illatossá varázsolják bőröd. Hagyd, hogy a Purezza elreptessen Róma és Firenze luxus rózsakertjeibe!

A rózsa nem csak fantasztikusan hat a bőrre, hanem az immunrendszert is erősíti, csökkentve a stresszt és támogatva az emésztést. Próbáld ki ezt az egyszerű DIY rózsa teát és fedezd fel hatását.

Egyszerű DIY ötlet: Friss rózsaszirom tea

1.      Öblíts le 1.5 pohár frissen szedett rózsaszirmot langyos vízzel, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Tipp: Törekedj arra, hogy a saját kertedben termő rózsát használd, így elkerülheted a permetszereket. Más esetben használj szárított szirmokat.

2.      Ez kis serpenyőben helyezd el a szirmokat és 3 pohár vizet, közepes hőmérsékleten melegíts fel. Párold 5 percig, vagy amíg a szirmok színüket el nem veszítik. Gyakran kevergesd.

3.      Vedd le a tűzről és öntsd a teát csészékbe. Szükség szerint ízesítheted mézzel.

Kapcsolódó termékek:

Purezza arctisztítók  

Történetek, amiket szeretne